Еврейските корени на вожда на революцията Ленин

Националността на прадядо му – най-пазената тайна в СССР
Обновена: 28 фев 2011 19:58 | 28 фев 2011 19:06, Елка Василева
166
Еврейските корени на вожда на революцията Ленин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Германският вестник „Зюддойче цайтунг“ публикува рецензия за книгата на професора по история от американския университет Northwestern Йоханан Петровски-Щерн „Еврейският въпрос на Ленин“, която е изцяло посветена на еврейските корени на вожда на революцията.

В СССР тази тема е била едва ли не най-строго пазената тайна чак до разпадането му и историците са получили достъп до документите едва през 90-те години. В Съветския съюз са се опасявали, че сведенията за еврейския му произход ще бъдат използвани от антисемитите.

„Всъщност от гледна точка хода на световната история не е важно дали предците на Ленин са били евреи, италианци или ирландци. Но тъй като едно от любимите занятия на онези, които се увличат от теориите за заговор, е търсенето на доказателства за еврейския характер на световната революция, Мишко Бланк, прадядо на вожда на същата тази революция, има по-голяма тежест от неговите германски или шведски предци“, пише авторът на рецензията, посочва NEWSru.

Същата тази гледна точка изразява самият автор на книгата през списание „Огоньок“: „Можем да обсъждаме еврейските корени на Владимир Ленин, но това не може да ни помогне да разберем кой всъщност е бил той. Да се обсъжда националният въпрос става неприлично сред руските интелигенти от недворянски произход още в края на ХIХ век, а за революционерите от началото на ХХ век такъв проблем изобщо не е съществувал. Поляци, грузинци, латвийци и евреи са влизали в партията  (РСДРП(б)) единствено и само като революционери“.

Всъщност евреин е бил прадядото на Ленин Мошко Бланк. На 80 години той се покръства. Дядото на Ленин Исроел при кръщаването си на 17-годишна възраст приема името Александър и се жени за Анна Гросчоп, произхождаща от германци с шведска кръв.

Майката на Ленин Мария Бланк е родена в семейство, изповядащо православието, и след това се омъжва за християнина Иля Улянов.

Според историка самият Ленин не е знаел нищо за еврейските си корени.

Документи, потвърждаващи наличието на предци евреи, са открити за първи път от сестра му Анна Елизарова-Улянова в началото на 20-те години. С находката си тя се обръща към партийното ръководство, но се сблъсква със стена.

Против публикуването им се обявява самият Сталин. Леонид Брежнев и Михаил Горбачов продължават същата линия.

През 1986 г. Горбачов нарежда да бъдат събрани всички документи за историята на семейство Бланк в една папка, достъп до която да се дава само с личното разрешение на завеждащ отдел в ЦК на КПСС.

В крайна сметка те са засекретени, а желаещите те да бъдат публикувани са наказани.

Тайната е разкрита едва през 90-те години с разпада на СССР. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
3
 
5
 
! Отговори
jek преди 12 години
Lenin po bashta e kalmik-baba i chuvash-diado, t. e. prabulgarin, a po maika e evrein diado moisha i bashta vikrest Aleksandr Blank, a ot strana na baba shvedsko-nemski uveliri preselnici ot Shvecia, iasno kakvi sa... znachi Lenin nash chovek, a ne rusnak!!!!!
153
5
 
5
 
! Отговори
Кубрат преди 13 години
Прав си муспи. българите са подложени на асимилиция. По всякакъв начин са искали да ги смесят със славяните но не са успели другарите ***. Накрая направиха възродителен процес но разпада на СССР им изигра лоша шега и не успяха.Изследвайте DNAто си и ще разберете кои са българите именно тези влжски българи са Добруджанските турци в България. А останалите са доста голяма каша. Даже *** са по чисти по-арийци от тях. И тази истина ще излезе наяве.
152
2
 
4
 
! Отговори
Хаберий преди 13 години
Ленин има по бащина линия мордовски корен, а мордовците са разклонение на Волжските българи, по майчина линия е както се пише тук, шведско-германски и еврейски корени. Той не само че не е знаел, че има тези такива корени, но от негово време започва политиката на потъпкването на историята и националните права на волжските българи, които обхващат земите на цялото Поволжие, до Каспийско море и Урал.
151
3
 
3
 
! Отговори
За latgvl преди 13 години
А, знаете ли какво е било любимото занимание на малкия latgvl, написал възхитителния пост 140 ? - да събира лайненца, да ги вкарва в устенцата си и после да се наслъждава . Има и снимки за потвърждение. Това е ***.
150
1
 
9
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
АВТОРИТЕ на тази и подобни статии са некадърни манипулатори. Мислите ли, че досега никой не се е сетил да проучи родословието на Ленин--най-известната политическа личност на ХХ век ??? Още далеч преди Владимир Улянов да се заеме активно с политика е проучен неговият произход, и то във връзка с по-големият му брат Александър-- член на "Народна воля" и участник в атентата против царя. Още тогава е известно, че по майчина линия предците им са покръстени евреи, а те са 3-то поколение - низходящи.
149
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 13 години
Sushto obshtestvena taina e i suzdadenata ot CIA Al Qaeda.
148
3
 
7
 
! Отговори
до 154 преди 13 години
Подкрепям те, но ако позволиш и едно мое мнение - не само юдаизъм, а всякаква религия има една единствена цел - да облекчава хората духовно, да им прави животът по лек, което и се използува от управляващите.
147
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
LENIN toia *** e ubil pove4e hora ot ***.
146
5
 
27
 
! Отговори
Грешен ход преди 13 години
А защо не пишете за Българската кръв във вените на Ленин. Защото такава има. От покръстени Българи от Волжка България. Много едностранчиво разглеждане на въпроса. Бил съм в Израел, не видях враждебност към нас. Даже уважение към нас. Обикновенните хора навсякъде са едни и същи. Не търсете причините в евреите, а в юдеизма, той е причина за бедствията по света. По-скоро фанатизма във всяка религия е бич за обикновенните хора.
145
1
 
23
 
! Отговори
знаехме го преди 13 години
Още като деца родителите ни ( обикновени хора) ни казваха, че Ленин е евреин!каква тайна!!!???Народът си шушукаше, както сега казва, ПРЕДИ да заявят ОФИЦИАЛНО за съмнения по случая Белнейски, за съмнения около "самоубийството " на Емин, проф. Раданов....На висшите партийни, съдебни и разследващи държавници трябва да е ясно, че народът стига по логичен начин( или телепатичен... както искате, така го наречете..) до истината, която се публикува след 3, 10, 50, 70 или 100 години!!!!!
144
7
 
16
 
! Отговори
tempo преди 13 години
доказателс::::че евреи в политиката не носят нищо хубаво на света
143
26
 
14
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Абе Ленин си е бил пич, доста *** е изчистил. И мен ако ме мачка някоя власт и не ми дава нито да уча и каквото и да е и аз ще се бунтувам срещу нея. Ако през царско време е било много гот и всички малцинства в Русия да се бяхая вдигнали нямаше да имат никакъв шанс да упсеят, но царизма и духовенството са били прогнили отвътре и за това революцията успява! Има много свестни евреи да ви светна ама вие сте зомбита и няма от къде да гоз анете това! Сега давайте колко минусчета искате! ;)
142
3
 
13
 
! Отговори
Пинко преди 13 години
Ей сега си го преместих от единият в другия крачол.
141
4
 
21
 
! Отговори
foxy преди 13 години
Колко ли ми дреме на шланга къф е бил? Всички са еднакви - разделяй, владей, който не слуша - в канавката... Народа иска да пука, маа и поебаа.
140
7
 
48
 
! Отговори
новинар преди 13 години
Най-новите документи намерени край охридското езеро доказват, че Ленин е бил македонец
139
3
 
7
 
! Отговори
bobo преди 13 години
Gestoko, bravo!
138
1
 
22
 
! Отговори
Гошко преди 13 години
Е сега ако изровят, че Хитлер е роден в Австрия, направо не знам...
137
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Народ, който не почита миналото си, няма бъдеще.(еврейска пословица )
136
10
 
48
 
! Отговори
lfbghk преди 13 години
ЛЕНИН Е ИЗЧАДИЕ И СРАМ ЗА ЧОВЕЦИТЕ. Когато го питаха "Какво да правят с царското семейство и с князете ?" ТОЙ им заповяда: " Да се разстрелят незабавно. Това е АРХИВАЖНО !
135
6
 
23
 
! Отговори
муспи преди 13 години
131 - ти казваш, - добре, да приемеме че някаква малка частица в него е еврейска, е - и? Тази малка частица е била достатъчна да превърне Русия в концлагер, но недостатъчна да го приемат евреите за свой и го убиват.