Фидел Кастро – живот, пълен с любов! Кои са жените до него?

Според историците покойният кубински лидер има най-малко 7 деца
Обновена: 29 ное 2016 07:24 | 28 ное 2016 22:20, Елка Василева
36
Фидел Кастро – живот, пълен с любов! Кои са жените до него?
Снимка: архив, Reuters

Личният живот на Фидел Кастро, бащата на Кубинската революция, починал в петък, винаги е пораждал интерес. Докато настоящият кубински лидер Раул Кастро е известен с това, че е обичал само една жена -Вилма Еспин, с която се запознал по време на годините на партизанската борба, то Фидел Кастро е известен с това, че е успял да очарова доста дами, отбелязва Франс прес.

По време на множеството интервюта, които е дал, Фидел Кастро рядко е говорил за любовните си връзки, но веднъж призна, че животът му е пълен с любов.

Още по темата

Твърди се, че в периода 1950 - 1960 г. Фидел Кастро е покорил сърцата на множество американки, германки и италианки.

През 70-те години завързва тясно приятелство с италианската актриса Джина Лолобриджида, която прави документален филм за него.

Малко след идването си на власт през 1959 г., Кастро започва връзка с младата германка Мартина Лоренц. Тя неотдавна разказва в книга, че с нея се свързало ЦРУ с поръчка да убие Команданте, но тя се огънала в решителния момент.

През 1964 г. Фидел Кастро има кратка авантюра с Евлин Пизие, сестрата на френската актриса Мари-Франс Пизие. Тогава Кастро я "открадва" от нейния приятел - Бернар Кушнер, който по онова време е млад студент, дошъл на посещение с Евлин в Куба. По-късно Кушнер бе министър в редица френски правителства в това число и министър на външните работи.

Според историците Фидел Кастро има най-малко 7 деца.

През 2002 г. Кастро споделя пред американския режисьор Оливър Стоун, подготвящ документален филм за него, че мрази да смесва семейния живот с политиката и че намира за смешни историите за първи дами. В същия филм Кастро разкрива, че е не е женен за Далия Сото дел Вале, блондинката със зелени очи, която е с 15 години по-млада от него и с която живее от 80-те години в къща в западната част на Хавана.

Бившата учителка Далия или Лала, както й викат на галено, се запознала с Фидел Кастро през 1961 г. по време на кампания за ограмотяване, подета от режима. Тя е майка на пет от децата на Кастро - Алехандро, Алекс, Антонио, Алексис и Анхел.

Фидел Кастро твърди, че се е женил само веднъж на 12 октомври 1948 г. за Мирта Диас-Балар, студентка по философия, произхождаща от заможно семейство. Тя е майка на най-големия син на Фидел Кастро - Фиделито, който е на 67 години и е ядрен физик. Двойката се развежда през 1954 г.

Междувременно Фидел Кастро се влюбва в Наталия Ревуелта или Нати - млада и руса красавица, която обаче е женена и която му ражда една дъщеря през март 1956 г. - Алина. Момичето има бунтарски дух и тя бяга от Куба през 1993 г., за да заживее в Маями.

В средата на 1955 г. Кастро има връзка и с креолката Мария Лаборде, активистка в движението му, която му ражда син - Хорхе Анхел.

Но жената с най-голямо влияние в живота на Фидел Кастро е неуспоримо Селия Санчес, с която се запознава през годините на партизанска борба през 1957 г. Тя е била неговата дясна ръка, негова довереница и негова лична секретарка. Според някои е била и нещо повече в живота му до смъртта си от рак през 1980 г.

С изключение на Алина всички деца на Кастро живеят в Куба, но винаги са били предпазвани от медийното внимание.

Пред Оливър Стоун Фидел Кастро сподели, че е посветил малко време на децата си, но каза, че се надява, че през това малко време той е бил добър баща.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: кубаФидел Кастролюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
3
 
! Отговори
РАД преди 7 години
До дедо ИванФидел Кастро остави диря в историята. Така е! Харизматичен лидер. За това го и почетоха.Друг е въпросът, че не режимът му никак не е за почитане, така че по-полека със соц.-лозунгите!Не знам кой е "кравар",но като гледам изказванията си личи кой е още с каскет и сини дочени панталони...
19
3
 
4
 
! Отговори
РАД преди 7 години
До 29Викаш, чудно си живеят в Куба всички а? :)Лелееее, ама то наистина имало хора в България, които вярват в това. Егати!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ни трябва на нас един Фидел Кастро да внесе ред и дисциплина в измъчена България. Народа гладен, мръзнещ, стресиран, обиран, убиван, а властниците на топло, задоволени, джипове, къщи и каквото му дойде на ум на човек. Е, до кога ще ги търпим тези изедници.
17
1
 
7
 
! Отговори
Пенка преди 7 години
НеОспорима е нуждата от кампания за ограмотяване и за т.нар. "журналисти"...
16
4
 
6
 
! Отговори
IavO преди 7 години
VIVA LA REVOLUCION!!!
15
6
 
14
 
! Отговори
дедо Иван преди 7 години
Каквото и да напишат краварските *** тук във форума, не може да заличи факта, че милиони хора от целия свят и световните им лидери сториха дълбок поклон на Фидел, вечна му памет и неговите съратници като Че Гевара.Те остават в историята, те я написаха.Краварските анонимни тайнописци остават изпра.жнения във форума за около 15 минути, след което изчезват. Това е живота на едните и другите, вземете си поука мили деца.
14
7
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
R.I.P.Фидел ще остане завинаги в сърцата ни. Дай Бог бъдещето да ни дари с повече мъже като Фидел.
13
7
 
10
 
! Отговори
хахахаха преди 7 години
До АнонименКуба,гейбер *** си беше столица на хазарта и проституцията на мафиотите в краварско.НО,кубинците не си продават *** за жълти стотинки като ТЕБЕ,***,сестра ти и другите бУлхарски УФФФФце,дето ринете *** и лъскате дърти бастуни и тук и зад граница.
12
8
 
33
 
! Отговори
Вербовчик преди 7 години
До РеалистА трябваше и мавзолей да му направят, както на Вовата Илич.
11
28
 
43
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Цял...остров и 10 милиона народ са му били...крепостни 60-сет години.За това време 15,20 или 30-сет жени за този...мегаломан,са...нищо работа.
10
13
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Мислех че Фидел ще бъде в новините и по форумите ден , два , а се оказва че ще го дъвчат поне месец.
9
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПИЧ, ТА ДРЪНКА ! SEMPER IDEM, SEMPER FIDELIS ! ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ ТОЛКОВА МАЦКИ, КОЛКОТО НА ФИДЕЛ !
8
6
 
39
 
! Отговори
Вербовчик преди 7 години
Мисля, че номерът на червените бонзи, които у нас успешно се трансформираха в червени "бизнесмени", в Куба няма да сполучи.Просто 3 милиона кубинци във Флорида няма да им го позволят!
7
18
 
46
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Бивш плантатор на който не стигаха 1000 души в робство и реши да направи целия си остров свой . Сега искат да направят същата работа като в БГ 1990 ,но май няма да им се сбъдне мечтата .Поне навън няма да има кой знае каква подкрепа новата олигархия на червените кубински мутри ,които могат да си направят свой СКАТ,Алфа и тн и да канят своите политолози .
6
17
 
29
 
! Отговори
ss преди 7 години
Кубинският народ плътно следва Кастро! Тези, които не желаят да тръгнат след Раул, ще последват Фидел...
5
36
 
65
 
! Отговори
Табак-оff преди 7 години
От няколко дни гледам как сте се прехласнали по тоя ***..ама така са старите комсомолци..кръвта вода не става.Тоя човек върна Куба със 150 г. назад.. и остави кубинците с по 50 долара заплата ..на тоя ли викате че е велик..дето харчеше милиони за себе си..а хората мизерстваха.Уважаеми другари и другарки..май нещо съвсем сте се извратили в мисленето,а?!
4
7
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудо голямо.Нали е бил месстният вожд и полубожество.Почти всяка жена в Куба би искала да му роди дете.Нещо като Малката Бирма или фамилия Диневи и чалга тупалките в Бг.
3
3
 
49
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Това са му официалните жени. За неофициалните...
2
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
днес излъчиха по гръцките тв репортаж за сина му Алехандро,посетил Миконос 2015г. поръчвал си шампанско за 1000 евро бутилката и го сипвал по пясъкабогатството му било 900 млн.долара,неврохирург и плейбойдадоха и снимки на яхтата му и на негодобре се забавлява
1
46
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистическо изчадие, от страна, тръгнала към прогрес превърна Куба в клоака